11. 03. 2010.
Obilježavanje Svjetskog dana bubrega
u hrvatskim gradovima:

Aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana bubrega obilježene su više hrvatskih gradova u razdoblju od 10. d0 12. ožujka. U Čakovcu, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Virovitici i Zagrebu. Građanima je prezentirana prevencija protiv bubrežnih bolesti s naglaskom na opasnosti šećerne bolesti, što je bila i ovogodišnja tema obilježavanja Dana bubrega u svijetu. Zainteresirani građani su ovom prigodom dobili mogućnost mjerenja šećera i krvnog tlaka.

Više o obilježavanju Svjetskog dana bubrega pročitajte ovdje:

Kako je obilježen SDB u hrvatskim gradovima:

Informativni letak povodom Svjetskog dana bubrega

 

22. 02. 2010.
Informacije o kroničnoj bubrežnoj bolesti

Zajednica udruga je uz financijsku poptoru MZSS-a i MOBMS-a izdalo letak u kojem možete saznati osnovne informacije o kroničnoj bubrežnoj bolesti te informacije o Zajednici udruga i njezinim aktivnostima. Ovdje možete preuzeti letak u elektronskom obliku:

 

 

09. 12. 2009.
Pitajte svog liječnika

Od ove srijede u Edukacijskom centru KBC Zagreb započela je serija edukativnih predavanja za građanstvo pod zajedničkim nazivom Pitajte svog liječnika.

Prvo predavanje održano je u srijedu 09. 12. 2009. godine u Edukacijskom centru u bolnici Rebro, s naglaskom na prevenciju i liječenje bubrežnih bolesnika. Članovi edukacijskog tima su liječnici Zavoda za dijalizu KBC Zagreb. Tema prvog predavanja bila je: Cijepljenje bolesnika s kroničnom bubrežnom bolešću, uz predavača Nikolina Bašić - Jukić, Doc.dr.sc.

 

 

16. 11. 2009.
Brošura - Što je hemodijaliza

Zajednica udruga je u studenom 2009. godine izdala brošuru Što je to hemodijaliza. Brošura je namjenjena kroničnim bubrežnim bolesnicima, članovima njihovih obitelji i zdravstvenim radnicima. Izdanje ove brošure omogućilo je Ministarstvo zdravstvo i socijalne skrbi. Ovdje možete preuzeti letak u elektronskom obliku:

 

 

22.- 25. 10. 2009.
Peti srednjoeuropski kongres o hipertenziji i
Drugi hrvatski kongres o hipertenziji

Koncem mjeseca listopada, točnije od 22. do 25. listopada, Zagreb je bio domaćin velikom i važnom skupu. Naime, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske gospodina Stjepana Mesića, a u organizaciji Hrvatskog društva za hipertenziju Hrvatskog liječničkog zbora i Europskog društva za hipertenziju, u Zagrebu je održan drugi po redu Hrvatski kongres o hipertenziji, koji je ujedno bio i dio 5. srednjoeuropskog kongresa o hipertenziji.

Zagreb je tih dana ugostio kremu Europskog društva za hipertenziju (predsjednika društva profesora Narkiewicza, tajnicu ESH odbora za edukaciju profesoricu Renatu Cifkovu, te istaknute predsjednike nacionalnih društava za hipertenziju zemalja središnje Europe).

VIŠE:

 

Najave:

10. 03. 2010.
Pitajte svog liječnika
Predavanje će se održavati u srijedu 10. 03. u Edukacijskom centru KBC Zagreb, lokacija Rebro, a teme su o prevencija i liječenje bubrežnih bolesnika. Predavanje će započeti u 16.30 sati u predavaonici J. Sokolić.

Tema predavanja:
PERITONEJSKA DIJALIZA
Predavač:
Prim.dr.sc.mr.sc.
Snježana Glavaš - Boras

Nefros

Novi broj Nefrosa izlazi početkom travnja 2010.

 

Pandemija gripe je stigla - što činiti?

Kako bi osvijestili građane i suzbili utjecaj senzacionalističkih vijesti koje izazivaju nepotrebnu paniku građana, Bolnica Dr. Fran Mihaljević, ZJZ Dr. Andrija Štampar te Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba objavili su letak o pandemijskoj gripi, sa svim osnovnim informacijama o njezinu razvoju, suzbijanju i liječenju

Detaljni naputak o prevenciji pročitajte ovdje:

 

Hotel Bitoraj
u Fužinama:

Dobrodošli u Fužine, biser Gorskog Kotara.
Gostima koji su pacijenti poliklinike za dijalizu u Delnicama odobravamo 15% popusta na sve hotelske usluge, te omogućujemo gratis prijevoz do Delnica.

Hotel Bitoraj

 

PRAVILNIK o znaku pristupačnosti:

U srpnju ove godine donesen je pravilnik o znaku pristupačnosti prema kojem se pravom na posebno obilježen znak pristupačnosti na parkiralištima mogu koristiti osobe sa 80 ili više posto tjelesnog oštećenja.

Pročitajte:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZUDTBBH © 2010 :: Sva prava pridržana | Žiro račun: 2390001-1100132423 | OIB: 53455518655 | MB: 3289931

Broj pojedinačnih posjeta: Hit Counters Ukupni broj posjeta: Hit Counters

Izrada i održavanje web portala